Opvouwbare Xiaomi telefoons

Voor een opvouwbare smartphone kun je dit jaar niet bij 1, 2 maar meer dan 3 smartphonefabrikanten terecht. Onder andere Xiaomi brengt in het verloop van dit jaar een nieuwe en opvouwbare smartphone op de markt. In het begin van 2019 werd er nog een prototype getoond door CEO Lin Bin, en de ontwikkeling was al een stuk verder dan verwacht. De software, de bediening en het vouwmechanisme werkte al goed naar behoren. Inmiddels is er nog meer goed nieuws vanuit het hoofdkwartier van Xiaomi. Tussen eind april en begin juni zal naar verluid de opvouwbare Xiaomi smartphone gepresenteerd worden.

De mogelijkheden met de opvouwbare Xiaomi telefoon

Er is alvast een belangrijk verschil tussen de opvouwbare telefoons van Xiaomi in vergelijking met die van Samsung en Huawei. Het prototype bevat een dubbele vouwlijn, waarmee de twee zijkanten van het scherm gebogen kunnen worden. Het scherm krult op deze manier om de behuizing heen. Op deze manier kan de telefoon als een tablet worden gebruikt, maar kan hij gebogen ook leunen op de twee zijkanten. Geheel opgevouwen heeft de opvouwbare Xiaomi een smartphone formaat, maar is hij wel breder dan de gemiddelde smartphone. Opgevouwen bestaat deze smartphone volledig uit scherm.

De specificaties

Het prototype van de opvouwbare Xiaomi smartphone is momenteel in het lab waar het allerlei testen ondergaat. Xiaomi wil hiermee bereiken dat deze nieuwe smartphone vooral bekend staat om het gebruiksgemak. Verder zijn er weinig specificaties bekend van deze nieuwe smartphone, zoals de grootte van het scherm en alle belangrijke functies. Ook is het over de naam nog gissen: mogelijk wordt deze smartphone Xiaomi Dual Flex genoemd. Het kan echter ook zijn dat het opvouwbare Xiaomi toestel onderdeel wordt van de Mi-serie. In dit geval kan de telefoon ook MIX Flex genoemd gaan worden.

De prijs van de opvouwbare Xiaomi telefoons

Het is ook nog niet duidelijk hoeveel deze opvouwbare Xiaomi smartphone zal gaan kosten. Vermoedelijk zal het gaan om een bedrag van €999. Hiermee is de Xiaomi smartphone meer dan de helft goedkoper dan de Huawei Mate X van €2300. Dit betekent dat de opvouwbare smartphone van Xiaomi een directe concurrent wordt voor de al bestaande smartphones van Samsung en Huawei in hetzelfde prijssegment. Mogelijk vindt er binnenkort een persconferentie plaats waarin meerdere details van deze opvouwbare smartphone bekend worden gemaakt. Tot die tijd is het nog afwachten.