Opvouwbare telefoons

Opvouwbare smartphone van Sharp

Deel artikel

De Japanse elektronicafabrikant Sharp besloot twee jaar geleden om zich wat betreft de verkoop van smartphones, ook op de Europese mart te gaan richten. Sinds het afgelopen jaar zijn er ook in Nederland diverse Sharp smartphones verkrijgbaar. Het lijkt erop dat Sharp blijft innoveren om de concurrentie aan te kunnen gaan met andere smartphonefabrikanten door ook een opvouwbare smartphone te ontwikkelen. Door Royole, Samsung en Huawei zijn inmiddels al opvouwbare smartphones geïntroduceerd en ook LG, Lenovo, Motorola, Oppo en Xiaomi hebben laten weten dat zij een vouwbare telefoon aan het ontwikkelen zijn. Een patentaanvraag van Sharp laat zien dat het bedrijf ook al een tijdje aan een opvouwbaar model werkt.

Het ontwerp van de opvouwbare smartphone van Sharp is vastgelegd bij de Global Design Database van de World Intelllectual Property Office. De aanvraag voor het patent vond al plaats in 2017, maar onlangs zijn de eerste beelden van de opvouwbare telefoon naar buiten gebracht. Het ontwerp betreft een design van een klaptelefoon met een langwerpig display dat flexibel is. Het scherm van de Sharp smartphone is erg groot met minimale randen. Op het ontwerp is geen pop-up camera te zien. Mogelijk is er een selfie-camera onder het display verwerkt. Het display bevindt zich aan de binnenzijde wanneer de smartphone wordt opgevouwen. Er is sprake van een uniek scharnier dat op wel 2 punten kan buigen. Zo kan het toestel geheel dicht worden gevouwen of slechts voor een gedeelte. Op de achterzijde is een enkele camera met een flitser te zien. Verder is de smartphone aan de onderzijde voorzien van een aansluiting om de telefoon op te laten en zijn er een drietal knoppen aan de linkerzijde geplaatst.

Of Sharp de opvouwbare smartphone op de markt gaat brengen en wanneer dat zal zijn, is niet duidelijk. Uit het patent blijkt in ieder geval dat de fabrikant toekomst ziet in de trend van opvouwbare smartphones.

Gerelateerd nieuws