Opvouwbare telefoons

Samsung stelt lancering van Galaxy Fold uit

Deel artikel

De lancering van de nieuwe Samsung Galaxy Fold is door de fabrikant uitgesteld. Het toestel zou in Nederland vanaf 26 april 2019 te bestellen zijn en op 3 mei 2019 beschikbaar komen voor een prijs van 2020 euro. Er blijken echter problemen te zijn met het opvouwbare toestel.

De reviewexemplaren die door testers werden gebruikt en getest, bleken in veel gevallen na een paar dagen al kapot te gaan. Het probleem is het scherm dat na kort gebruik van de smartphone geheel of gedeeltelijk niet meer werkte. Gebleken is dat er vuil in het toestel kan komen, dit beïnvloedt het functioneren van het scherm. Ook de schermranden bij het scharnier bleken erg kwetsbaar te zijn. De beschermfolie op het toestel werd door gebruikers van het scherm gehaald waardoor hij stuk gaat.

Samsung heeft aangegeven interne testen met het toestel te gaan uitvoeren en de lancering uit te stellen. De fabrikant wil het scherm steviger maken maar is ook van plan om gebruikers voor te lichten over hoe zij met het scherm om moeten gaan. Zo is het bijvoorbeeld niet de bedoeling om de beschermfolie van het toestel af te halen. Verder heeft Samsung aangegeven dat het geen product wil uitleveren dat niet aan de verwachtingen voldoet. Om die reden is de lancering van de Samsung Galaxy Fold voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws