Opvouwbare telefoons

Samsung maakt binnenkort releasedatum van Galaxy Fold bekend

Deel artikel

Enige tijd geleden kondigde Samsung haar eerste opvouwbare smartphone aan: de Samsung Galaxy Fold. De Zuid-Koreaanse fabrikant is daarmee de eerste die in de Benelux een opvouwbare smartphone uitbrengt. De beoogde releasedatum van de nieuwe smartphone stond in de VS voor 26 april 2019 gepland en in de Benelux op vrijdag 3 mei 2019. Er bleken echter problemen te zijn met het toestel, zo zou het scherm kort na gebruik door testers niet meer werken en bleken de schermranden bij het scharnier erg kwetsbaar. Om deze redenen werd de releasedatum voor onbekende tijd werd uitgesteld.

Het is niet eerder voorgekomen dat een grote fabrikant zoals Samsung de release van een smartphone heeft uitgesteld na slechte feedback van testers.

De fabrikant heeft bij de presentaties van de cijfers van het eerste kwartaal van 2019 tevens bekend gemaakt dat het de Galaxy Fold in de tweede helft van 2019 alsnog wil uitbrengen. Een exacte datum van het de release is niet genoemd, deze zal binnen enkele weken bekend worden gemaakt. Door de problemen met de smartphone is het mogelijk dat Samsung de primeur met een eerste opvouwbare smartphone kwijt is. Huawei is ook bezig met een opvouwbare smartphone: de Huawei Mate X. De exacte releasedatum van deze smartphone is ook nog niet bekend.

Gerelateerd nieuws