Opvouwbare telefoons

Samsung komt binnenkort met nog twee opvouwbare telefoons

Deel artikel

Naast de Galaxy Fold wil Samsung nog twee modellen maken als een opvouwbaar toestel.  Samsung is druk aan het werk om een toestel te maken wat op de Huawei Mate X lijkt volgens ingewijden. Het heeft een groot scherm wat opengevouwen kan worden. Samsung vouwt nu het model naar binnen en heeft een scherm aan de buitenkant als het is dichtgevouwen.

Samsung wil ook een verticaal vouwend toestel maken. Het is een soort Razr van Motorola. Het is een variant van een oude flip telefoon met een horizontaal scharnier om zo een lang verticaal scherm te krijgen. Het model zal komend jaar op de markt komen is de verwachting.

Een buitenom te vouwen model

De ontwikkeling voor een buitenom vouwbaar toestel zou al ver zijn. Samsung was al van plan geweest om het model te gebruiken als eerste opvouwbare smartphone. Het model is dunner dan de Galaxy Fold. Het heeft de vingerafdrukscanner onder het scherm, net als bij de Samsung Galaxy S10.

De Samsung Galaxy Fold komt op 3 mei uit in Europa voor een prijs van rond de 2000 euro. In de Verenigde Staten kost het toestel 1980 dollar. De Huawei Mate komt deze zomer naar Europa voor een prijs van 2299 euro.

De Galaxy Fold verschijnt op 3 mei in Europa, vermoedelijk voor een prijs van ruim 2000 euro. In de VS kost het toestel 1980 dollar. De Huawei Mate X komt is vanaf de zomer beschikbaar voor 2299 euro.

Gerelateerd nieuws