Opvouwbare telefoons

Samsung Galaxy Fold aangekondigd

Deel artikel

Samsung heeft bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Fold, een opvouwbare smartphone, vanaf 3 mei 2019 verkrijgbaar zal zijn in Nederland en België. Samsung is daarmee de eerst fabrikant die in de Benelux een opvouwbare smartphone uitbrengt. De pre-orders beginnen op 26 april, een week later zullen de leveringen van start gaan. Het toestel zal beschikbaar zijn voor een verkoopprijs van 2020 euro. Samsung biedt gebruikers daarbij in het eerste jaar een kosteloze reparatie bij valschade.

Specificaties

De Samsung Galaxy Fold is open te vouwen als een boek. De voorzijde van de smartphone beschikt over een klein scherm van 4,58 inch met een resolutie van 1960 x 840 pixels met 21:9 beeldverhouding. Wanneer het toestel wordt opengeklapt wordt het grote scherm aan de binnenzijde zichtbaar. Het scherm dat zich aan de binnenkant bevindt betreft een 7,28 inch display met een resolutie van 2152 x 1536 pixels en een beeldverhouding van 4,2:3. Het toestel beschikt net als de Galaxy S10+ over drie camera’s aan de achterzijde: een camera met 12-megapixelsensor en een f/1.5-objectief met een beeldhoek van 77 graden, een  camera met dezelfde resolutie die ook beschikt over een telelens, een beeldhoek van 45 graden en diafragma van f/2.4 en een 16-megapixelcamera met een f/2.2-ultragroothoeklens, met een beeldhoek van 123 graden. Opengeklapt zijn er ook nog twee frontcamera’s op het toestel aanwezig welke zorgen voor een inkeping rechtsboven bij het scherm van de smartphone. Dit zijn een camera met 10-megapixelsensor en diafragma van f/2.4 en een camera van 8 megapixel met rgb dieptesensor. De Galaxy Fold komt beschikbaar met 512GB opslag, 12GB ram en een accucapaciteit van 4380 mAh.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Fold van Samsung zal de eerste opvouwbare smartphone zijn die wordt uitgebracht in de Benelux. Door Huawei is de Mate X al wel aangekondigd maar nog niet uitgebracht. Het toestel kan vanaf 26 april worden gereserveerd en is vanaf 3 mei 2019 in Nederland, België en dertien andere Europese landen verkrijgbaar. De smartphone zal beschikbaar zijn tegen een verkoopprijs van 2020 euro. Het toestel wordt geleverd inclusief Galaxy Buds-oordopjes en een hoesje. Daarbij biedt Samsung kopers kosteloze reparatie voor de eerste valschade binnen een jaar na aankoop van het toestel. Dit zal ermee te maken hebben dat de binnenzijde van de smartphone niet beschikt over beschermend glas. De buitenkant van het toestel is wel gemaakt van chemisch gehard glas.

Gerelateerd nieuws