Opvouwbare Samsung telefoons

Vanaf mei is hij in Nederland beschikbaar: de opvouwbare Samsung Galaxy Fold. Er werd veel gespeculeerd over de komst van een opvouwbare telefoon van dit merk, maar nadat er in februari een tweet de wereld in werd gestuurd was het duidelijk: Samsung brengt een opvouwbare smartphone op de markt en iedereen mag het weten. De vooruitstrevende technologie en nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk dat er binnenkort opvouwbare Samsung telefoons verkrijgbaar zijn. Hier vind je alle belangrijke informatie die je moet weten over de opvouwbare smartphone van Samsung.

Mogelijkheden met de Samsung Galaxy Fold

De opvouwbare Samsung zit tussen een telefoon en een tablet in. Deze Samsung Galaxy Fold bestaat uit drie schermen. Aan de achterkant van het toestel zit een kleine display dat je met de hand kunt bedienen. Apps die je dagelijks gebruikt, zoals Whatsapp en Facebook kun je via deze display gebruiken. Het grote, opvouwbare scherm dat uit twee schermen bestaat, kun je goed gebruiken om bijvoorbeeld games te spelen of om een film op te kijken. Door het scherm te draaien kun je drie apps tegelijk naast elkaar zetten en deze ook tegelijkertijd gebruiken.

De specificaties

De nieuwe opvouwbare Samsung is dunner dan ooit, 45% dunner dan voorgaande toestellen. Ook wanneer de twee lagen opgevouwen zijn is de smartphone nog steeds dun. De Samsung Galaxy Fold heeft een 4,58 inch display met 840 x 1960 pixels. Wanneer de smartphone wordt opengevouwen is dit een 7,3 inch tablet met QXGA+ resolutie van 1536 x 2152 pixels. Of deze opvouwbare Samsung ook 5G ondersteuning biedt, is nog niet duidelijk. Ook de batterij is naar verluid een stuk groter: het gaat om twee batterijen met een gezamenlijke capaciteit van zo’n 6000 mAh. Waarschijnlijk wordt de Samsung Galaxy Fold gelanceerd in de kleuren zwart en wit.

De kosten

Wanneer je interesse hebt in de opvouwbare Samsung telefoons zul je diep in de buidel moeten tasten. Waarschijnlijk betaal je omgerekend meer dan €1600 voor de Samsung Galaxy Fold. Het gaat hierbij om een smartphone met beschikking over 8GB RAM en 128GB geheugen. Waarschijnlijk wordt er ook een variant met een 512 GB geheugen verwacht. Hiervoor zul je omgerekend een bedrag van €2000 moeten betalen. Hoewel er nog wat onduidelijkheden zijn over verschillende specificaties is er één ding wel duidelijk: de opvouwbare Samsung telefoons worden inderdaad in mei in Nederland verwacht. Je kunt je online alvast inschrijven om deze telefoon als een van de eersten te ontdekken.