Opvouwbare Oppo telefoons

Na de presentatie van de nieuwe opvouwbare telefoons van Samsung en Huawei en de concept telefoon van TLC is er nog een smartphonefabrikant die een prototype van een opvouwbaar toestel aan de wereld heeft laten zien. De Chinese smartphonefabrikant Oppo deelde via social media een aantal foto’s met daarop een opvouwbare telefoon. Het gaat slechts om een prototype en er zijn dan ook nog geen plannen om te starten met massaproductie, omdat er volgens topman Shen Yiren Brian nog ruimte is voor veel verbetering. Toch is dit prototype interessant genoeg om nader onder de loep te nemen.

De mogelijkheden met de opvouwbare Oppo telefoon

Wat is er in ieder geval wel bekend over deze opvouwbare smartphone van Oppo? De telefoon vouwt naar buiten toe en heeft een sidebar zoals deze ook te zien is bij de Huawei Mate X. Op deze sidebar vind je onder andere de camera, maar ook een flitser. Je kunt deze opvouwbare Oppo telefoons ook als tablet gebruiken wanneer je deze uitvouwt. Op de smartphone staan de woorden ‘designed by Oppo’ vermeld. Deze woorden zijn ook terug te vinden op de Find X, een van de eerder uitgebrachte smartphones. Geruchten gaan dat de opvouwbare smartphone zal worden uitgebracht als nieuw onderdeel van de Find serie.

De specificaties

Er zijn verder weinig specificaties bekend, omdat het vooral ging om een beeld dat Oppo topman Shen Yiren Brian met de wereld deelde. Het is dus niet bekend hoeveel inch het beeld is, wat de resolutie is of wat de verdere specificaties van dit toestel zijn. Wel is duidelijk dat dit toestel qua design veel wegheeft van de Huawei Mate X. Ook is niet bekend hoeveel er voor deze smartphone gevraagd kan worden. Doordat de nieuwe Huawei Mate X maar liefst €2300 kost, zien anderen voor Oppo een kans om een goedkopere opvouwbare variant op de markt te brengen.

Meer informatie over de opvouwbare Oppo telefoons

Hoewel er bij Samsung, Huawei en andere merken al volop informatie bekend is over de releasedatum van de opvouwbare telefoon, is dit bij Oppo anders. Er is echt sprake van een prototype dat nog tot in de puntjes moet worden verbeterd. De opvouwbare Oppo telefoon werd live getoond en was van alle kanten te bewonderen maar er is nog niet meer informatie bekend. Wanneer er verbeteringen zijn doorgevoerd kan Oppo alsnog deze opvouwbare smartphone op de markt brengen. Wanneer dit zou kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.