Opvouwbare telefoons

Motorola bevestigt de komst van een opvouwbare smartphone

Deel artikel

Motorola komt binnenkort met de Motorola Razr. Twintig jaar lang was Motorola een leidende speler en innovatieve speler in de markt van toestellen. Nu is het tijd om oude tijden te laten herleven met een opvouwbare smartphone. Het merk is afgegleden naar het budget segment. Nu is het ook een dochterbedrijf van Lenovo. Met een nieuwe wind en de opvouwbare smartphone willen ze dit veranderen. Er zijn volop geruchten welke wijzen op de komst van een nieuwe Razr.

Hoe snel?

De plannen klinken natuurlijk goed. Het is echter zo, dat er al volop concurrentie is. De Samsung Galaxy Fold komt binnenkort uit en dan is er nog de Huawei Mate X. Ze zijn grote merken als Apple met de iPhone echter voor.

Patenten laten zien, dat Motorola en Lenovo al jaren met opvouwbare schermen aan het werk zijn. Het is dus niet gek, dat ze zich willen mengen in de strijd om de markt. De schermen moeten duurzaam zijn en sterk. Er zijn verschillende plastics getest. Daarnaast mogen er ook niet te snel krassen op komen natuurlijk.

Motorola is het Z-Hinge concept aan het verkennen waar het scherm op twee plekken opgevouwen kan worden. Wanneer ze met een opvouwbaar toestel op de markt komen is nog onbekend. We houden het in de gaten. Wordt vervolgd.

Gerelateerd nieuws