Opvouwbare LG telefoons

Naast Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi en Motorola waagt ook LG zich aan het presenteren van een opvouwbare LG smartphone. Dit werd vorig jaar al bevestigd door topman Hwang Jeong-Hwan, maar het lijkt nu bijna zover. LG wil komende zomer een opvouwbare smartphone op de markt brengen, maar hier is nog enige onduidelijkheid over. Topman Jeong-Hwan maakt hierbij duidelijk dat het niet gaat om het uitbrengen van een opvouwbare smartphone, maar dat het vooral gaat om de meerwaarde voor gebruiker. Inmiddels zijn er verschillende patenten aangevraagd door LG waaruit blijkt dat er nog niet voor één specifiek idee is gekozen.

De mogelijkheden met de opvouwbare LG telefoon

Omdat er nog vrij weinig duidelijk is over hoe de opvouwbare LG telefoons eruit komen te zien, is het moeilijk om te zeggen wat de mogelijkheden met deze smartphone zijn. Vermoedelijk zal deze opvouwbare LG smartphone soortgelijke functies hebben als die van Samsung en Huawei. Het scherm kan worden opgevouwen en zo op meerdere manieren worden gebruikt: voor twee verschillende werkzaamheden of voor iets anders, zoals werk en ontspanning of twee belangrijke apps die tegelijkertijd open blijven staan. Of het scherm naar binnen of naar buiten zal vouwen is niet bekend.

De specificaties

Over de specificaties van de opvouwbare LG smartphone is nog minder bekend. Er zijn wel geruchten over de buigbaarheid van het scherm. Zo zou er gewerkt worden aan een display met een buigradius van 1R. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy Fold heeft naar verluid een buigradius van 1,5R, al is dit niet bevestigd door Samsung zelf. Een buigradius van 1R betekent dus de perfecte vouw; de display kan hierbij gevouwen worden als een stukje papier. Het is dus nog afwachten over de hoe het scherm van de LG opvouwbare smartphone eruit zal komen te zien.

Geruchten over de opvouwbare LG telefoons

Er gaan veel geruchten dat LG er toch vanaf zal zien om deze zomer een opvouwbare telefoon te presenteren. Dit werd tijdens een persconferentie in februari bevestigd door topman Jeong-Hwan. LG gaat zich eerst nog meer focussen op het produceren en presenteren van 5G smartphones. Toch zijn er verschillende beelden en laboratoriumtesten waaruit blijkt dat het merk wel degelijk bezig is om een opvouwbare smartphone te ontwikkelen. Wanneer een prototype wordt gepresenteerd, hoe deze eruit ziet en hoeveel deze zal kosten, blijft dus nog even afwachten en zal naar alle waarschijnlijkheid ruim van te voren worden aangekondigd.