Opvouwbare Huawei telefoons

Net als concurrenten Samsung en Apple heeft ook Huawei grootse plannen. Op het Mobile World Congress in Barcelona is de eerste opvouwbare Huawei telefoon gepresenteerd. Door de maanden voorafgaand aan het MWC werden er al veel hints vrijgegeven door Richard Wu, de CEO van Huawei. De opvouwbare smartphone heeft de naam Huawei Mate X gekregen en is vanaf mei al te koop in de winkel. Huawei heeft veel geld en tijd gestoken in de ontwikkeling van deze smartphone, maar wat krijg je daar als gebruiker voor terug?

De mogelijkheden met de opvouwbare Huawei

Het grote verschil tussen de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X is dat de Mate X de schermen aan de buitenkant heeft zitten wanneer je ze buigt, dit is bij de Galaxy Fold aan de binnenkant. Wanneer je het scherm van de Mate X vouwt zijn beide schermen groter dan die van Samsung. Het ene scherm is 6,6 inch en het andere scherm is 6,38 inch. Je kunt met deze opvouwbare Huawei telefoons op het ene scherm iets kijken en op het andere scherm een andere belangrijke app open laten staan. Dit wordt gezien als een groot voordeel voor smartphone gebruikers.

De specificaties

Er zijn nog niet al te veel specificaties bekend over de opvouwbare Huawei Mate X. Op het prototype, gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona, bevat meerdere camera’s, maar geen frontcamera. Toch is het nog afwachten hoe de camera’s er bij deze smartphone uitzien. Het oledscherm zorgt voor een uitstekende kwaliteit van bewegend beeld. Verder gaat het naar verluid om een 5G opvouwbare smartphone, de eerste in zijn soort. Op het scherm zit een vingerafdrukscanner, maar het is niet duidelijk of er ook sprake is van gezichtsherkenning.

De kosten

Hoewel Huawei op alle fronten een meer aantrekkelijke opvouwbare smartphone wil maken van Samsung, valt de prijs een stuk hoger uit. Waar je voor de Samsung zo’n €1900 zal betalen voor 512GB, kost een Huawei Mate X een stuk meer: €2300. Welk geheugen je hiervoor krijgt is nog niet bekend. Naast de opvouwbare Huawei telefoon werden op het Mobile World Congress ook de nieuwste MateBook notebook en MediaPad tablet gepresenteerd. Samen met Samsung is Huawei vrijwel het enige merk dat binnen een jaar al opvouwbare Huawei telefoons op de markt kan brengen. Andere concurrenten als Motorola en Xiaomi hebben ook een opvouwbare telefoon gepresenteerd.