Opvouwbare telefoons

Huawei toont haar opvouwbare smartphone uitgerust met 5G

Deel artikel

Huawei komt ook met een opvouwbaar toestel op de markt, net als Samsung. De Huawei Mate X is zeer dun en dunner dan die van Samsung. Het toestel is ook wat duurder. Er zit 5G in en het scherm is lekker groot.

Het toestel, de Mate X van Huawei, wordt op het Mobile World Congress gepresenteerd in Barcelona. Het toestel heeft een oled scherm van 8 inch wat opgevouwen kan worden. Je hebt dan een voorkant en achterkant. Het scherm bij de Galaxy Fold van Samsung zit aan de binnenkant. Het Huawei toestel ziet er volgens ingewijden robuuster en steviger uit.  Op de achterkant zit een scherm van 6,4 inch waar je ook selfies mee kunt maken of om te delen met iemand anders. Je kunt dus op beide schermen hetzelfde laten zien. Het scherm aan de voorkant is 6,6 inch groot. Het is trouwens mogelijk om de camera‚Äôs tegelijk te gebruiken aan de voorkant en de achterkant.

Het toestel is slechts 5,4 millimeter dik en opgevouwen 11 millimeter. Het is dunner dan de 17 millimeter van de Samsung.  Ze zijn nu nog bezig om het opladen te verbeteren. Met de 55W supercharge gaat het sneller dan bij de iPhone XS Max. IN een half uur is het toestel voor 85 procent opgeladen. De processor is ook super en zorgt voor veel mogelijkheden. Het 5G netwerk gebruiken is ook een goede keuze. Het is geweldig om zo snel een film binnen te halen. Het 5G netwerk moet echter nog worden uitgerold.

De prijs is 2299 euro voor de Mate X welke in het midden van het jaar in Nederland op de markt komt. Het toestel is duurder dan de Galaxy Fold.

Gerelateerd nieuws