Blog

Een van de Apple oprichters wil een opvouwbare telefoon en meer innovatie bij Apple zien

Steve Wozniak, het maatje van Steve Jobs, is niet zo bekend als Steve Jobs. Wel was hij samen met Ronald Wayne een van de grondleggers van Apple. De man maakt zich nu grote zorgen over de innovativiteit in het bedrijf. Apple mist nu te veel kansen. Spijtig volgens hem. Apple is niet blij met de kritiek en is al aan het werk met nieuwe concepten. Te laat? In principe lopen ze achter op de concurrentie. Er is nog geen opvouwbare iPhone en ook nog geen 5 G toestel. Het is jammer, omdat het allemaal gemiste kansen zijn. Vooral het opvouwbare model had er al moeten zijn volgens hem.

De opvouwbare iPhone moet er komen!

Touch ID en Face ID zijn geweldige nieuwe technieken. Hierin lopen ze voorop. Toch missen ze veel kansen en hadden ze op andere vlakken al verder moeten zijn. Draadloos opladen was bijvoorbeeld pas in 2017 beschikbaar, terwijl er in 2012 al toestellen waren waar dit kon. In Barcelona bij de Mobile World Congress werd al duidelijk, dat er niet veel en niet snel wat zou gebeuren. Er komt nog geen 5G telefoon. Onvoorstelbaar en zorgwekkend vindt Steve Wozniak. De achterstand met de concurrentie is in zijn ogen te groot. Teveel gemiste kansen. Appel was altijd de marktleider en nu moeten ze achteraan in de rij aansluiten. Hij maakt zich grote zorgen.

Eigen Apple diensten

De wens is natuurlijk heel logisch. Apple is zijn kindje. Hij wil niet compleet negatief worden en ziet ook positieve dingen. Zo wordt de nadruk gelegd op iPhones, iPads en de MacBooks. De uitbreiding van het assortiment is een positieve ontwikkeling. Het is prettig om hier van te genieten en om dit te zien.  Toch blijft hij erbij, dat er wat moet veranderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like