Opvouwbare telefoons

Opvouwbare Apple telefoons

Hoewel de Samsung Galaxy Fold dit jaar nog in de winkels ligt, is ook Apple hard bezig om een opvouwbare smartphone te presenteren. In 2017 werd er al gesproken over de komst van een opvouwbare Apple en deze zal waarschijnlijk in 2020 gepresenteerd worden. De enige informatie die bekend is over een eventuele opvouwbare smartphone van Apple is te vinden op het nieuwe patent dat onlangs werd gepubliceerd. Hierin staan wat uiterlijke kenmerken van de smartphone, maar ook wat specificaties. Het gaat hierbij om een smartphone die zowel in- als uitgevouwen kan worden.

 

Mogelijkheden met de opvouwbare Apple

In opengevouwen stand kun je de opvouwbare Apple smartphone nog steeds goed bedienen met één hand. Je kunt de smartphone twee kanten opvouwen, een opmerkelijke functie. Wanneer je het toestel dus invouwt, heb je als het ware een vierkante telefoon die je gemakkelijk in je zak kunt steken. Wanneer je het toestel uitvouwt, ontstaat er een soort standaard die je op tafel of een bureau kunt neerzetten. In principe wordt het op deze manier mogelijk om de smartphone met twee personen te gebruiken. Aan de ene kant kijkt iemand een filmpje en aan de andere kant stuurt iemand een mail.

Iphone 11
Vorige slide
Volgende slide

Verwachte specificaties

In het patent is duidelijk te zien dat aan de bovenkant van de behuizing de camera’s worden geplaatst. Er is echter niet duidelijk of er zowel sprake is van meerdere camera’s. De camera zal waarschijnlijk aan de linker bovenzijde van het toestel geplaatst worden. Waar en hoe de opvouwbare Apple telefoon zal worden opgeladen, is ook nog niet duidelijk. Het kan zijn dat de Lightning kabel wordt gebruikt, net als bij de iPhone XS en XR, maar er gaan ook geruchten dat Apple overgaat op USB type C, zoals die ook al bij de iPad Pro te zien is.

Verdere details over de opvouwbare Apple telefoons

Verder is het nog vrij onduidelijk hoeveel dit toestel moet gaan kosten: hier is simpelweg nog niets over bekend. Er worden gedurende het jaar waarschijnlijk meer details bekend gemaakt over de opvouwbare Apple telefoons met alle belangrijke specificaties. Momenteel gaat het vooral om verwachtingen, maar het is uiteraard mogelijk dat hier vanaf geweken wordt door de smartphonefabrikant. Het zal dus nog wel even duren voordat echte Apple liefhebbers deze nieuwste telefoon met eigen handen vast kunnen houden.